/
/
Obnova Andrijine kule

Obnova Andrijine kule

Započinju radovi na konstruktivnoj i građevinskoj obnovi Andrijine kule u Gornjem Knegincu. U okviru provedbe ovog projekta izrađen je projekt konstruktivne obnove, nakon čega slijede arheološki radovi, građevinsko obrtnički radovi te uređenje okoliša.

Namjera Općine Gornji Kneginec je da ove godine u potpunosti dovrši započeti projekt, odnosno da se izvedu svi planirani radovi konstrukcijske obnove objekta i da objekt Andrijine kule bude u potpunosti saniran.

Općina je provela postupak nabave s namjerom sklapanja ugovora za izvođenje radova na obnovi Andrijine kule u Gornjem Knegincu. Do roka za dostavu ponuda pristigla je jedna ponuda i to ponuda ponuditelja ALVIN, obrt za graditeljstvo, vl. Alvin Barjaktarević iz Ljubeščice, Zagrebačka 52 sa cijenom od 65.987,00 eura bez PDV-a, odnosno 82.483,75 eura s PDV-om.
Ugovorom br. 16-0020-23 o financiranju programa, Općini Gornji Kneginec dodijeljena su sredstva Ministarstva kulture i medija u iznosu od 19.908,42 eura za financiranje programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara.

Preostali dio potrebnih financijskih sredstva u iznosu od 62 tisuće eura, odnosno do ukupne vrijednosti ugovorenih radova sanacije kule, osigurala je Općina Gornji Kneginec u svom proračunu.

Podijeli ovu novost:

Podijeli objavu

Moglo bi vas zanimati...

Doživljaj i preobražaj

Pogledaj ostale doživljaje i preobražaje i proživi Varaždinske brege.