/
/
13. tradicijski sajam „Veseli Kneginec“

13. tradicijski sajam „Veseli Kneginec“

Datum objave: 23.10.2023.

Jesen u Knegincu je u znaku tradicijskih zanata, edukativnih predavanja, zanimljivih kulturnih programa koji oživljavaju život plemstva i građanstva kneginečkoga kraja.

Podijeli događaj

Tako će se i ove subote, 04. studenog godine u organizaciji Općine Gornji Kneginec održati 13. sajam tradicijske baštine „Veseli Kneginec“-tradicija u vinu, zanatima i običajima u dvorani Osnovne škole Kneginec s početkom u 14 sati. Cilj manifestacije je posjetiteljima približiti etnološku baštinu ovog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje. Posjetitelji će imati prilike vidjeti rad udruga kao što je izrada cvijeća od papira, vezenje, izrada lepoglavske čipke, predmeta od komušine. Pripremljena je bogata gastronomska ponuda lokalnih udruga, organizirano je natjecanje u pripremanju gulaša, te degustacije mladih vina i voćnih rakija, te kolača. Također nas očekuje bogati kulturno zabavni program koji nam pripremaju folkloraši i bubamarci, te tamburaški sastav Maheri.

Svakako ne smijete propustiti svečanost krštenja mošta gdje će „martinjski biškup“ u jedinstvenom ritualu krstiti mošt u finu vinsku kapljicu koja se bude rado pila. Ulaz je slobodan za sva događanja, a očekuje nas i besplatna podjela gulaša i pečene ribe. Svakako dođite i provedite ugodno subotnje poslijepodne.

PROGRAM:
12:00- početak natjecanja u kuhanju gulaša (20 ekipa)
14:00- otvorenje sajma – prezentacije i radionice, dugustacije mladih vina, meda I proizvoda od meda, voćnih sokova i rakija, domaćih kolača; likovne, sportske i modne radionice; ručni radovi, prikaz izrade lepoglavske čipke i ostalih radova, prezentacije
15:00 – pozdravna riječ domaćina- općinskog načelnika
15:15 – nastup Kuburaške udruge Maruševec
15:30 – nastup mališana Dječjeg vrtića Bubamara
15:45 – nastup KUD-a Knegingrad
16:00 – besplatna podjela gulaša i pečene ribe za sve izlagače i posjetitelje
17:00 – svečanost krštenja mošta – Udruga vinogradara i voćara Varaždin Breg

Cijelo vrijeme sajma -Tamburaški sastav Maheri, besplatni napuhanci za najmlađe.

Pogledajte ostala Događanja...

travanj
26.
KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA TUROPOLJE - Plakat
Općina Gornji Kneginec i Župa sv. Marije Magdalene Kneginec pozivaju vas na koncert “Od Konavala do Bačke i Makedonije” folklornog ansambla “Turopolje” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine u 20 sati.